به گزارش شهرآرانیوز، با اعلام کنفدراسیون فوتبال آسیا از ۱۸ تیم فوتبال ایران که برای گرفتن مجوز حرفهای AFC درخواست داده بودند، مجوز تنها ۶ باشگاه تأیید شد. براساس قوانین کنفدراسیون فوتبال آسیا باشگاههای هر کشور باید هرساله برای دریافت مجوز حرفهای این کنفدراسیون درخواست بدهند و مدارک، اسناد، امکانات و زیرساختهای خود را اصلاح کنند و بهسمت بهبود ببرند. AFC اخیرا اسامی کشورها و باشگاههایی را که درخواست مجوز حرفهای داده بودند، منتشر کرده است که مقایسه آمار ایران با سایر کشورها چندان جالبتوجه نیست. ایران برای گرفتن مجوز حرفهای ۱۸ باشگاه اقدام کرد، ولی درنهایت فقط ۶ باشگاه موفق به گرفتن مجوز شدند. پرسپولیس، استقلال، سپاهان، ذوبآهن، تراکتور و فولاد تیمهای ایرانی هستند که مجوز آنها تأیید شده است.
ژاپنیها پرچمدار آسیا
بر اساس جدول منتشرشده در سایت رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا، بیشترین درخواست مجوز حرفهای، مربوط به ژاپن است. این کشور برای گرفتن مجوز ۵۲ باشگاه خود اقدام کرده است که ۲۷ مورد آن مستقیم تأیید شده است و ۲۵ مورد هم در حالت تعلیق است. ژاپن با این کار خود همانند گذشته نشان داده است که نهتنها به فکر تیمهای حاضر در «جِی لیگ» است، بلکه روند توسعه و بهبود باشگاهها در دستههای پایینتر را هم به موازات پیش میبرد و بهمعنای واقعی، مایل به پیشرفت فوتبالش است. نکته جالبتر درباره ژاپنیها اینکه هیچکدام از تیمهای معرفیشده به کنفدراسیون فوتبال آسیا، ازسوی این نهاد رد نشده اند، فقط به تعدادی از باشگاهها (که عمدتا در جیلیگ ۲ فعال هستند) مهلت دوبارهای داده شده است تا بتوانند مجوز حرفهای را دریافت کنند.
رکورد ۱۰۰ درصد حرفهایبودن برای چینیها
طبق جدول منتشرشده در سایت AFC، کشور چین با ۱۹ درخواست مجوز و تأیید تمام درخواستها ازجمله دیگرکشورهای قدرتمند دراینزمینه محسوب میشود. تعداد مجوزهای چینیها هم عدد تأملبرانگیزی است. ۱۹ مجوز برای ۱۹ درخواست! که نشان میدهد این لیگ بهطورکامل حرفهای شده است و حالا میتواند پرچمدار فوتبال شرق آسیا باشد.
در شرق آسیا دیگرکشور پیشتاز، کرهجنوبی است. این کشور موفق شده است از ۲۰ باشگاه، مجوز ۱۷ باشگاه خود را به دست بیاورد. تایلند هم یکی دیگر از کشورهای غرب آسیاست که عملکرد قابلقبولی داشته است. تایلندیها که درخواست دریافت ۱۴ مجوز حرفهای را داشتند، موفق شدند ۱۱ مجوز حرفهای را کسب کنند.
عملکرد ضعیف غربیها در آسیا
در غرب قاره آسیا هم قطر و امارات پیشتاز هستند. AFC با درخواست هر ۶ باشگاه قطری و هر ۱۴ باشگاه اماراتی برای صدور مجوز موافقت کرده است. باشگاههای قطری عبارتاند از الدحیل، الریان، السد، الغرافه، السیلیه و العربی. آمار عربستان هم به صدور ۹ مجوز از ۱۶ باشگاه درخواستی خلاصه میشود؛ حتی کشور استرالیا هم از ۱۱ درخواست خود فقط توانسته است ۵ مجوز را از آنِ خود کند. در جدول اعلامی ازسوی AFC، کشور عراق هم از ۱۹ درخواست خود تنها ۳ پاسخ مثبت مربوط به باشگاههای الشرطه، ایرفورس و الزورا گرفته است.